Mellose.se | Make up & Hairstylist

Recept: pastapesto med mozzarella

Tänkte lägga upp receptet på min pastapesto med mozzarella. Det går jätte bra att ha kyckling till denna rätt eller göra den vegetarisk.
 
Beräknat antal port: 6-8
Innehåll:
300 g kyckling file (valfritt)
 1-2 st rödlök
1 st röd paprika
10 st champinjoner
2 st vitlöksklyftor
200 g Ruccola 
4-7 plommontomater
 
(valfritt)
Kycklingmarinaden: 
1 msk olivolja (helst extra virgin)
1 tsk paprika krydda
1 tsk svart peppar
2 st vitlökskyftor
2 msk pesto

Såsen:

5dl grädde: Arlas matlagningsgrädde
3-4 dl bechamelsås
3 st vitlökskyftor
1dl Pesto (gjord på basilika) 
3 tsk salt
2 tsk svartpeppar
1 tsk kryddpeppar
2 msk olivolja
 
Tillval: mozzarella coctail bitar
Så här gjorde jag:
1. Börja med att tina upp kycklingfilérna.
 
2. Skär grönsakerna och tvätta rent ruccola. 
3. Börja med att göra i ordning bechamelsåsen och grädden.
Tillagning: Fräs lite smör och mjöl tills det blir lite ljusbrunt. Tillsätt 3 dl mjölk (lite åt gången) och rör om försiktigt. Låt koka på låg värme i cirka 5-10 minuter. Tillsätt sedan 5 dl matlagningsgrädde.
 4. Rör om ordentligt i några minuter och tillsätt kryddorna och peston.
Låt koka ytterligare i 5-10 minuter (tills såsen börjat tjockna.
 5. Fräs grönsakerna och krydda med sallt och peppar och tillsätt sedan vitlök.
 6. Häll över pestosåsen och låt koka tillsammans i 2-3 mnuter.
Smaka av och tillsätt kryddor om ni känner att det behövs.
 7. Tillsätt valfri pasta och rör om ordentligt. Avsluta med att tillsätta hälften av mozzarellan.
Resterande sparar ni till att garnera över pastan tillsammans med ruccola och plommontomater.
 Voila!
 
Smaklig måltid =)
 
Kram,
Melissa
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats