Mellose.se | Make up & Hairstylist

Smördegspiroger: köttfärs

Med detta recept kan du få ut  mellan 80-100st köttfärspiroger. Dessa går bra att frysa in, men linda in de i små paket av aluminium folie.

* Smördegspaket från Eldorado eller liknande, ca 4 paket

Köttfyllning

  • 1-2 stor rödlök/gullök
  • 2 msk margarin eller smör (olivolja GI)
  • 5-8 st färska champinjoner
  • ca 400g g köttfärs
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1 dl färsk hackad persilja
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 3 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • t sk chili peppar
  • 1 tsk grillkrydda
  • 2 tsk paprika krydda
  • 2 tsk stark paprika
  • 2 tsk Kanel (till köttfärsen om man vill)
  • 1 burk korssade/passerade tomater
  • ½ dl chilisås (Eldorado)
  • 1/2 dl vitlökschili sås (Eldorado) 
  • 3 msk tomatpure

   Gör så här:

Börja med att förbereda och hacka grönsakerna (paprika, lök, champinjoner) och persilja. Stek pinjenötter i några droppar olja.

2. Fräs köttfärs i margarin eller olja. Stek ordentligt och krydda med kanel, peppar och salt. Tillsätt grönsaker och krydda med resterande kryddor. Pressa vitlök.

3. tillsätt tomatpuré, krossade/passerade tomater, chili och vitlökschili. Tillsätt pinjenötter och persilja och rör om i låg värme. Smaka av och tillsätt mer kryddor om så önskas. När köttfärssåsen är klar så låter ni det svalna ordentligt. Tina upp smördegspirogerna.

Varje smördegsruta delar ni diagonalt (som på bilden). Tillsätt ca  1 och 1/2 tsk köttfärsfyllning (som på bild) på sördegsrutan. Sedan sedan vänder ni på smördegs halvan (som inte har köttfärs) diagonalt och täpper igen. Använd en gaffel för att pressa kanterna.

Ungefär så här kan de se ut.

När de är klara så kan ni pensla de med olja och grilla de på 200grader i ca 10 minuter.

Detta recept måste inte följas till punkt och pricka utan ni kan göra köttfyllningen precis som ni önskar.

Super enkelt recept och gott som bara den! =)

Lycka till!

Kram,
Melissa

PS: Ni kan frysa in, tina upp och grilla de i efterhand.
Inte grilla, frysa in och tina upp. Det blir inte bra. =)

De skall inte heller grillas när de är frysta, utan gärna upptinade =)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Viktoria

    nu förstår jag inte riktigt hur man ska vända på ena halvan diagonalt? aldrig gjord det här 🙂

    Svar:
    Viktoria, tänk dig att du ska vika en servett så du får en triangel. Du gör exakt på samma sätt. =)
    Melissa
  2. Anonym

    de fryses först förstår du väll :P..

    men mellissa tinar du de innan du grillar eller grillar du de frysna..vad blir bäst o godast

  3. Anonym

    Hej 🙂

    Bra blogg!

    Men fryser du in de efter du grillat de eller grillar du sen när du tar fram de? och kavlar du ut degen först eller tinar du bara? Det blit ju så tjockt då?

stats