Vilken höjdare! Lätt att göra och himmelsk GOD!
Innehåll:
2 dl ljus sirap
1 dl farin socker
1 burk (ca 250-300 g) jordnötssmör,
1 dl hackade jordnötter (saltade) (hälftentillsätter ni i smeten och andra häften till garndering).
1 dl kokosflingor
1 tsk vaniljsocker
10 dl Kellogg’s
1-1½ kaka ljus eller mörk blockchoklad (ca 200-250 g)
Gör så här:
1. Smält jordnötssmör, sirap och socker under omrörning i en kastrull .
2. Mät upp 10 dl cornflakes, och mosa den sedan försiktigt. Blanda det med kokosflingor och vaniljsocker. Häll i blandningen i kastrullen med det smälta jordnötssmöret, det får absolut inte koka.
3. Hacka jordnötterna och tillsätt de i blandningen (hälften)
4. Bred ut ”smeten” i långpanna klädd med bakplåtspapper.
5. Smält blockchokladen i vattenbad. Bred sedan chokladen över kakan.
Dela den i små bitar och låt svalna.
Klart!
Jag gjorde dubbla satser av denna fantastiska kaka.
I den andra satsen blandade jag mörkoch ljuschocklad och körde lite extra cornflakes och sirap ( kör oftast ögonmått då jag har svårt att följa recept till hundra) =)
Båda blev lika goda!
Lycka til!
Kram,
Melissa
Asso BÄSTA bloggen..
Nu är de dags för snickerskaka, mums
Tack för receptet syrran.
Den här ska jag testa =) ser riktigt god ut!