Mellose.se | Make up & Hairstylist

Uppdatering på reccept: Kyckling pasta med färsk tomatsås…

Hejsan mina kära läsare..

Har fått några önskemål om att uppdatera recceptet, så nu gör jag det, håll i er! hehe

Innehåll:
300 g kyckling file
 2 st rödlök
1 st röd paprika
1 st grönpaprika
10 st champinjoner
4 st vitlöksklyftor
1 st kruka färsk basilika
200 g Ruccola


Till kycklingmarinaden:

1 msk olivolja (helst extra virgin)
1 tsk paprika krydda
2 tsk salt
1 tsk svart peppar
2 st vitlökskyftor
2 tsk grillkrydda
1 msk pesto
några droppar citron
1 msk sweet chili

Såsen:

5dl grädde helst Arlas matlagningsgrädde
2 st vitlökskyftor
1 st paket passerade tomater smaksatt med pesto
1 msk Pesto
7st mogna tomater
1 tsk socker
2 tsk salt
2 msk olivolja

Så här gjorde jag:
Jag börjar med att tina upp kyckling filén
Medan den tinades upp började jag förbereda grönsakerna till pastan. OBS viktigt att tänka på att att inte steka alla grönsaker samtidigt utan parti var för sig, detta för att vissa grönsaker behöver mer tid på sig att tillagas medan andra går det fort för.

Sedan börjar du skära tomaterna till tomat såsen

 

 Låt de sedan koka i en kastrull med lite olja, salt och socker.
Låt tomaterna puttra i hög värme, sedan sänker du värmen till den lägsta i ca 5-10 min. När tomaterna börjat mjukna tillätter ni färsk persilja och basilika samt vitlök. Rör om ordentligt, sedan häller ni i tomatsåsen gjord på basilika (finns på Ica Maxi). Därefter kan man tillsätta lite mer kryddor som paprika, svartpeppar, salt och pesto. Jag lade även in finhackad rödlök för att ge såsen en fylligare konsistens. Hela sås blandningen ska puttra i låg värme i ca 40 minuter. Ni kan också hälla i lite vatten om ni märker att det behövs (3dl, ungefär)

 

Sedan häller ni i arlas matlagnings matlagningsgrädde och låter såsen koka i ytterligare 10 miuter. Smaka av och tillsätt kryddor.

Sedan kan man förbereda vitlöksbröd. Jag använder avlånga bauguetter som jag skär diagonalt och delar i mitten. Vitlökssmöret är gjord på smör, extravirginolja, salt, svartpeppar, stark paprika och ca 3 vitlöksklyftor.

Medan såsen puttrar kan man förbereda grönsakerna till pastan samt även marinera kycklingen. (kycklingen kan vara bra att tina upp några timmar innan tillagning)

 

Marinaden till kycklingen består av: se ovan.

Gönsakerna består av röd och grön paprika, rödlök och 10 st champinjoner.

När pastan är färdigkokt och såsen smakar bra är det dags att steka kycklingen och sedan grönsakerna. När de fått en gyllenebrunfärg är det dag att krydda med lite salt och peppar samt grillkrydda. Därefter heller ni över såsen och låter det puttra i några minuter. Smaka gärna av då och då och kolla kryddorna. =)

 

Sedan häller ni över pastan och blandar om. Tillsätt gärna färsk basilika, ruccola och avsluta med santa lucias mozarella tärningar över pastan.

Smaklig måltid

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats